Pentru pachetele achiziționate și instalate până la 31 decembrie 2023, beneficiezi de un TVA redus, de doar 5%!
710 lei
reducere* la pachetul IMMERGAS
Alege o soluție hibridă de încălzire cu pompă de căldură aer-apă pentru un consum eficient.
Alege o soluție hibridă cu pompă de căldură și înlocuiește-ți centrala veche sau adaug-o pur și simplu la centrala ta actuală.
Ești eco-responsabil reducând emisiile de carbon. În plus, ai o soluție de încălzire care folosește energia naturii pentru confortul casei tale.
Ai instalare, punere în funcțiune și, în funcție de pachet, servicii de verificare și revizie tehnică asigurate de specialiștii ENGIE.
Plătești echipamentele și serviciile incluse integral cu o reducere de până la 20%** sau în rate cu sau fără avans, direct pe factura de gaz.
*Reducerea se aplică în perioada 29.09.2023 – 15.12.2023, cu posibilitate de prelungire, doar la achiziționarea pachetului Thermo Hybrid Combo cu echipament hibrid Immergas Magis Combo, indiferent de varianta de plată.
**Reducerea de până la 20% se aplică la plata integrală și diferă în funcție de echipamentul ales.
În perioada 29.09.2023 – 15.12.2023, alege pachetul Thermo Hybrid Combo cu sistemul Immergas Magis Combo si profiți de o reducere de 710 lei la echipament, plus o extra reducere de 15% pentru întreg pachetul la plata integrală!
Pachetele din gama Thermo Hybrid se adresează exclusiv clienților care locuiesc la casă, au deja instalată o centrală termică și doresc fie înlocuirea acesteia pe același amplasament, fie păstrarea acesteia și adăugarea unei pompe de căldură. Pachetele sunt disponibile pentru București și județele: Argeș, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.
Pompa de căldură aer – apă transferă energia termică dintr-un mediu în altul. În modul încălzire, pompa extrage căldura și umezeala din aerul exterior, iar compresorul încălzește agentul frigorific la o temperatură mai ridicată astfel încât să faciliteze transferul de căldură cu interiorul casei. Pentru momentele în care temperatura exterioară scade drastic și e nevoie de mai mult agent termic, centrala termică preia încălzirea astfel încâ sistemul să ofere tot timpul eficiență energetică sporită. Temperatura exterioară medie la care se face schimbul între cele două echipamente este în jurul valorii de -10 grade Celsius.
Pompa de căldură poate funcționa atât iarna, cât și vara pentru răcirea locuinței. Pur și simplu aceasta inversează procesul, însă are nevoie de ventiloconvectoare sau de răcire prin pardoseală. În plus, pentru a reduce semnificativ consumul de energie electrică, pompa de caldură funcționează perfect și cu panourile fotovoltaice care îi oferă de la soare energia necesară. Vezi detalii despre soluția noastră de panouri fotovoltaice.
Poți să alegi soluția Thermo Hybrid potrivită pentru tine răspunzându-ți simplu, la una dintre următoarele întrebări.
Immergas Magis Combo
Ariston Nimbus Hybrid
Ariston Nimbus Hybrid Universal
Completează formularul și te vom contacta pentru a-ți prezenta soluțiile Thermo Hybrid cu pompă de căldură.
Programăm împreună vizita unei echipe tehnice pentru a ne asigura că soluția este potrivită pentru nevoile tale.
Stabilim ziua pentru instalarea sistemului, iar la finalul lucrării echipa ENGIE se va asigura ca totul funcționeză perfect.
Completează formularul și vei fi contactat în scurt timp de un reprezentant ENGIE.
Panourile fotovoltaice funcționează perfect în combinație cu pompa de căldură. Cu Thermo Hybrid și Solar de la ENGIE, îți poți reduce în același timp consumul de energie și amprenta de carbon.
Află mai multe despre soluția cu panouri fotovoltaice Solar de la ENGIE, pe butonul de mai jos:
Soluția se adresează exclusiv clienților ENGIE de gaze naturale care locuiesc la casă (sub 200 m²), au deja instalată o centrală termică (maxim 28kW) și doresc înlocuirea acesteia pe același amplasament. Trebuie luat însă în calcul că această soluție este compusă dintr-o unitate care se instalează în exterior (pompa de căldură aer-apă) și o unitate care se instalează în interioară (centrala în condensare), așa că se pretează în general pentru case întrucât spațiul oferă mai multe opțiuni de montaj, mai ales că cele doua echipamente trebuie să fie poziționate cât mai aproape una de cealaltă.
Pompa de caldură reprezinta un sistem complex ce poate furniza atât aer cald, cât și rece. Fiind o sursă ecologică de energie, aceasta utilizează 75% energie termică preluată din atmosferă, iar restul de 25% din energie electrică. Proiectate eficient, pompele de caldură reduc costurile energiei electrice și sporesc confortul în rândul persoanelor care folosesc sisteme de încălzire cu gaz naturale sau lemne.
Pompa de aer – apă funcționează pe baza unui principiu simplu, dar eficient. Când este setat în mod de încălzire, pompa de aer extrage căldura și umezeala din mediul exterior, apoi compresorul încălzește apa, prin intermediul agenților termici. Astfel, se realizează transferul de caldură cu interiorul casei. În modul răcire, pur și simplu acest proces se inversează.
Durata lor de viață este ridicată, de până la 25 de ani. Singura condiție este ca instalația să fie făcută corespunzător, iar alegerea ehipamentului să fie una corectă. În fiecare an, se face o revizie a instalației pentru a se verifica dacă pompa de caldură funcționează în parametri optimi. O pompă de caldură poate fi folosită atât vara (pentru climatizare), cât și iarna (pentru încălzire), iar prepararea apei calde este necesară pe toată perioada anului, lucru pe care pompa de căldură îl face foarte eficient.
La prima vedere, aceste echipamente par o soluție nouă, dar în alte țări sunt folosite deja de zeci de ani, iar numărul utilizatorilor este în creștere. De aceea, producatorii acestor echipamente investesc continuu în creșterea performanțelei unei pompe de căldură, deci, cu siguranță, vor mai exista și peste câteva zeci de ani.
Deși la prima vedere poate părea un sistem complex, aceste echipamente sunt create pentru a ne face viața mai ușoară și mai confortabilă. Schimbul între pompa de căldură și centrala termică este realizat automat, în funcție de temperatura exterioară și de necesarul de agent termic. Astfel se ating paramentrii optimi de consum și confort.
Da, principalul avantaj al unei pompe de căldură îl reprezintă economiile considerabile realizate cu încălzirea locuinței. Coeficientul de performanță (COP) indică eficiența pompelor de căldură, iar acesta reprezintă raportul dintre energia termică obținută și cantitatea de energie electrică utilizată pentru funcționarea pompei de căldură. Cu cât mai ridicat este acest coeficient de performanță, cu atât mai puțină energie electrică este utilizată pentru producerea căldurii. Spre exemplu, dacă acest coeficient de performanță are valoarea 3, înseamnă că pentru 1 kWh de energie electrică obținem 3 kWh de energie termică.