Comunicate de presă

Trei facturi cu trei termene de plată, printr-o singură transmitere

GDF SUEZ Energy România vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi de a-şi cunoaşte în avans cheltuielile aferente consumului de gazele naturale introducând o nouă modalitate de transmitere a facturilor: aceea de a cumula într-o singură transmitere trei facturi (una de regularizare şi alte două de estimare), cu trei termene de plată. Această modalitate de transmitere permite clientului o mai bună vizibilitate, în avans, asupra cantităţilor de gaze estimate în intervalul dintre două citiri şi, implicit, o mai bună anticipare a cheltuielilor cu consumul de gaze naturale.

Astfel, o dată la trei luni, clienţii primesc trei facturi de plată cu sumele care trebuie achitate în perioada următoare, respectiv: o factură de regularizare a consumului aferent perioadei anterioare care poartă denumirea de factură de regularizare şi a cărei scadenţă este cea mai apropiată faţă de momentul primirii şi alte două facturi, eliberate în baza consumului estimat pentru următoarele două luni, cu scadenţele de plată aferente lunilor calendaristice pentru care au fost emise. Pentru acestea din urmă estimarea se realizează pe baza: profilului de consum determinat de către operatorul de distribuţie gaze naturale sau al istoricului de consum aferent instalaţiei respective sau, în cazuri specifice, la solicitarea clientului. Plata facturilor respective se face în funcţie de data scadentă menţionată pentru fiecare factură.

Această facilitate se adresează clienţilor casnici cu un consum anual de maxim 23,25 MWh . „Această nouă modalitate de transmitere al facturilor a fost bine primită de clienţi, constituind un instrument util şi eficient prin facilitarea previzionării plăţilor aferente consumului de gaze naturale în următoarele două luni de la primirea ei.” a declarat Laurentiu Muşat, Director Mass Market, GDF SUEZ Energy Romania.

keyboard_arrow_up