Call Center

Disponibil Luni - Vineri În intervalul orar 08:30 - 19:00

Plătește online

Sigur şi rapid, plăteşti online factura ENGIE fără să te autentifici în cont.

Agenția online

Agenţia online este platforma ENGIE unde puteţi transmite indexul autocitit, vizualiza istoricul facturilor şi al consumului, puteţi plăti factura online şi nu numai.

Descarcă aplicaţia

Viața înseamnă dinamism! Acum nu mai ai grija facturilor, plăților și transmiterii indexului autocitit: le ai pe toate în aplicația mobilă engiemobile.  

Utile

Aici poţi accesa rapid cele mai importante informaţii despre factură, modalităţi de plată sau alte subiecte de interes pentru tine.  

Urgenţe gaze

Anunţă orice defecţiune tehnică a instalaţiei de gaze naturale la numerele de telefon:
021 9281 - Număr unic la nivel naţional 0800 877 778 - TelVerde
Acces rapid

Acces gaz la casa/bloc

Locuiesc la casa sau la bloc și imobilul nu este racordat la sistemul de distribuție

Prima condiție necesară pentru a construi o instalaţie de gaze naturale este să existe deja o conductă pe stradă la care să îți poți racorda casa. Ca să racordezi imobilul la sistemul de distribuţie (conducta stradală sau coloana blocului) şi să devii client ENGIE respectă următorii paşi:

Pasul 1: Depune cererea de acord acces la reţeaua de distribuţie (o găseşti aici, secţiunea gaze naturale, precontractare). Transmiţi cererea completată împreună cu documentele anexate (le găseşti pe verso cerere) prin curier sau o depui la cel mai apropiat sediu al distribuitorului. Dacă distribuitorul tău este Distrigaz Sud Reţele poţi consulta aici lista sediilor. Accesează aici lista completă a distribuitorilor de gaze naturale selectând în meniu „sisteme de distribuţie gaze naturale” şi „licenţă acordată”. Consultă cu atenţie documentele de pe verso cerere pentru că în funcţie de cazul în care te regăseşti ai nevoie de documente suplimentare.

Pasul 3. Semnează contractul de racordare
Pentru a realiza branşamentul, trebuie să semnezi un contract de racordare cu distribuitorul de gaze naturale şi ulterior să achiţi tariful de racordare. Contractul de racordare va fi transmis prin curier la adresa unde soliciţi racordarea sau la adresa de corespondență.

Pasul 4. Distribuitorul execută lucrările
Lucrările de execuţie a branşamentului sunt realizate de către distribuitorul de gaze naturale sau de către o firmă parteneră a acestuia. Lucrările la instalaţia interioară, inclusiv coloana comună în cazul în care stai la bloc vor fi realizate de către o firmă autorizată de ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei) pentru executarea de instalaţii gaze naturale (le găseşti aici). Firma aleasă de tine se va ocupa de întocmirea documentaţiei necesare, va aviza proiectul şi va recepţiona lucrările executate.

De exemplu, dacă stai într-un apartament ce face parte dintr-o asociaţie de proprietari vei avea nevoie de acordul asociaţiei de proprietari pentru modificarea spaţiilor comune. În situaţia în care imobilul este deţinut de mai mulţi proprietari vei avea nevoie de acordul acestora.

Pasul 2: Primeşti răspunsul de la distribuitor. Distribuitorul de gaze naturale se obligă să răspundă la solicitarea ta de acces la sistemul de distribuţie. Dacă pe stradă nu există conductă de gaze naturale, distribuitorul va face un studiu de fezabilitate la solicitarea ta. Dacă investiţia pentru realizarea unei conducte se dovedeşte rentabilă, costurile vor fi suportate de distribuitor. În caz contrar, soluţia este ca tu să participi la cofinanţarea lucrării. Dacă pe stradă există conductă de gaze, dar imobilul nu este racordat, distribuitorul va calcula tariful de racordare pentru realizarea unui branşament.

În cazul în care ai în vedere montarea/instalarea unei centrale termice contactează o firmă din reţeaua de parteneri ENGIE autorizaţi ISCIR (îi găseşti aici) sau orice altă firmă care deţine autorizarea ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat) – le găseşti aici.

Pasul 5. Punerea în funcţiune
Punerea în funcţiune şi montarea contorului de gaze de către distribuitor vor avea loc doar după ce tu închei un contract de furnizare a gazelor naturale cu ENGIE Romania. Aici poţi vizualiza preţurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale şi aici contractul de furnizare reglementată gaze naturale ENGIE. Pentru toate ofertele ENGIE poţi consulta secţiunea Căminul tău. Ca să poţi încheia un contract de furnizare gaze naturale cu ENGIE Romania te aşteptăm în unul din centrele ENGIE de relaţii clienţi cu următoarele documente.

Documente pe care trebuie să le aduci cu tineExemplare
Copia actului de identitate1
Copia actului de spaţiu1
Copia actului de identitate a proprietarului (după caz)1
Acordul scris al proprietarului (după caz)1
Procură însoţită de copia actului de identitate (dacă contractul este semnat de un împuternicit)1
Documente tipizate pe care le poți descărca și precompleta*Exemplare
Cererea de încheiere a contractului de furnizare gaze naturale pe piaţa reglementată1
Contract pentru furnizarea reglementată de gaze naturale1
Declaraţie pe proprie răspundere privind destinaţia spaţiului şi utilizarea gazelor naturale pentru locul de consum1
Contract de mandat1
Cerere acord acces gaz1

*Documentele tipizate le poți descărca aici şi precompleta înainte să ajungi în sediu (vezi modele aici) sau le puteţi completa în centrul de relaţii clienţi.